CSALÁDTAGOKNAK AJÁNLJUK

HÓDMEZŐVÁSÁRHELY LÁTVÁNYOSSÁGAI

Hódmezővásárhely az Alföld dél-keleti részén, Szegedtől 25 km-re található, a 45-ös és a 47-es számú utak találkozásánál.
Az ország második legnagyobb közigazgatási területével rendelkező megyei jogú város a dél-alföldi régió jelentős oktatási, gazdasági, kulturális és művészeti centruma.
Természeti vonzereje földrajzi fekvéséből adódik. Arculatának két meghatározója az alföldi táj varázsa valamint a Tisza és holtágainak jelenléte.

A Török Sándor Strandfürdõ és Gyarmati Dezső Sportuszoda (Ady Endre utca 1.) a helyi sportélet szerves részét képezi, mely a város szívében, nagy kiterjedésû, ligetes, parkos környezetben helyezkedik el. A strand minõsített gyógyvizével, szabadtéri medencéivel, a fedett uszoda nemzetközi sportrendezvények megtartására alkalmas versenymedencéjével és kiszolgáló egységeivel, valamint masszázzsal, szaunával és más, pihenést, gyógyulást elôsegítô szolgáltatásaival várja az idelátogatókat.

A környék vizekben gazdag, a Tisza és holtágai, a kisebb folyók és a magántavak remek lehetőségeket nyújtanak a vízisportokat, a horgászatot, vagy egyszerűen csak a természetes környezetet kedvelőknek.
A térség határain belül több vadásztársaság működik. Ezekhez vadászatszervező irodán keresztül lehet eljutni, amely az ország bármely területére tud vadászati lehetőséget biztosítani. Szálláslehetőség a környékbeli vadászházakban, ill. a vendégek igényei szerint különböző kereskedelmi szálláshelyeken biztosított.

Lovaglást kedvelők számára:
A Hód-Mezőgazda Zrt. ősi hagyományt folytat és értékmentést végez azzal, hogy felvállalta a Mezőhegyesen 150 éve meghonosított, ám az 1980-as évekre majdnem kiveszett Furioso-North Star fajta fenntartását és az eredeti tulajdonságok visszanemesítését. Törekvéseiket a Furioso-North Star Lótenyésztő Országos Egyesület is elismerte az Aranyági Ménes a fajta főménesévé nyilvánításával. Az állomány legjobb egyedei országos díjugrató versenyeken is megállják a helyüket, míg társaik a lovas oktatást és a turizmust szolgálják.
A városban több lovas farm is működik, ahol a lovaglás szerelmesei hódolhatnak hobbijuknak.

Állandó rendezvények: június végén a Zene Ünnepén néptánccsoportok, népzenei koncertek szórakoztatják az érdeklődőket.
A város fôtere, a Kossuth tér, teljes egészében parkosított, s így kedvenc pihenõhelye az itt lakóknak.
A tér déli oldalán magasodik az 1892-93-ban eklektikus stílusban Ybl Lajos által tervezett Városháza (Kossuth tér) 56 méteres tornya, amelynek körsétálójából gyönyörû panoráma tárul a látogató elé. A lépcsõfordulót színes ólomüveggel díszített ablakok világítják be, az elõcsarnokból jutunk a díszterembe, melynek falán nagyméretû festmények láthatók.

A tér nyugati oldalán áll az 1905-ben Pártos Gyula tervei alapján felépült, nemrég eredeti szépségében felújított Fekete Sas Szálló (Kossuth tér) neobarokk épülete, monumentális, faragott díszítésû ablakaival. Reprezentatív nagyterme bálok és városi rendezvények színhelye.

A Magyar Hitelbank (Kossuth tér) 1906-07-ben épült szecessziós palotája a tér északi oldalát uralja. Kupoláját Merkúr szobor (a kereskedők és pénzváltók római istene) ékesíti. Az impozáns épülete mellett a teret számos szobor is díszíti.

A múzeum szomszédságában található Belvárosi Fazekasházban megismerkedhetnek a fazekasság  történetével. Az igényesen kialakított kiállító teremben a fazekasmester saját termékeiből válogatott anyag látható, de gyakran vendég kézművesek munkáival is megismerkedhet a látogató. A bemutató korongozás mellett az érdeklődő korongozhat, festhet, agyagot gyúrhat.


Továbbhaladva a Kálvin János térhez kapcsolódó Szent István tér jobb oldalán Zsinagóga magasodik. 1857-ben épült, majd mostani állapotába néhány évvel ezelőtt került. Az épület mögött Holocaust állandó kiállítás van, ami méltó emléket állít az egész emberiség hatalmas tragédiájának.

SZÉKELYUDVARHELY

 

DENTI SYSTEM KFT.  

MAGYARORSZÁG

6600 SZENTES BESE LÁSZLÓ U. 8.

TEL./FAX: +36-63-313-023;

SZÁLLODA

 

HOTEL SEPTIMIA,

SZÉKELYUDVARHELY****

535600 SZÉKELYUDVARHELY,

ORBÁN BALÁZS u. 106.

ROMÁNIA

GYIK

 

POGÁNY PETRA

kapcsolattartó

TEL./FAX: +36-63-313-023;

MOBIL: +36-30-229-8798

BUDAPEST@DENTISYSTEM.HU